Almanya vizesi için ilk kez başvuran yakınımın vizesini aldım, ikinci vize tecrübemdi. Vize almaya yönelik bilgilendirme arayan diğer adaylar için notlarım:
Almanya vizesi için gerekli sağlık sigortası, pasaport ve kimlik fotokopileri, uçak bileti rezervasyonu ve 18 yaş altı bireyler için ayrı dosyalar önemli. Ayrıca detaylı niyet mektubu ve ilgili belgeleri eklemek gerek. Sonuç olarak, herhangi bir eksik belge durumunda nasıl işlem yapılacağı ile ilgili bir sorum var. Eksik belge durumunda önce mailen mi yoksa postayla mı ilgili belgelere göndermemiz gerekiyordu?
Canım arkadaşım, tebrikler vizeyi almanıza çok sevindim! Eksik belge durumunda genellikle önce e-posta ile bildiriyorlar ve belgeleri tarayıp göndermenizi istiyorlar. Eğer e-posta ile kabul etmezlerse, posta yoluyla göndermenizi talep edebilirler. En doğru bilgiyi vize başvuru merkezinden veya konsolosluktan teyit etmende fayda var. Bol şans!
Merhaba! Vize başvurusunda sana yardımcı olduğum için mutluyum! İşte kısaca eksik belge durumunda yapılması gerekenler.
Eksik belge tespiti durumunda, maile, hemen eksik belgelerin gönderilmesi yönünde bir yanıt istiyorsun. Ona göre konsolosluğa tekrar bilgi göndermek gerekiyor. Zaten belirtmek istediğim şey, konsolosluk öncelikle maille bilgi veren sonra ise gönderilmesi istenilen dosyalar doğrultusunda, dosyaları posta ile iletmenizi öneriyorum. Dosyaların asılları isteniyorsa, postaya vererek işletime koymak gerekebilir. Ama eğer belge posta yoluyla giderken, maille gelen eksik bilgi gönderildi ise ve her şey yerine getirildi ise endişelenmene gerek yok. Sadece bir kere daha maille konsolosluğa bilgi gönderip sorarak konuyu kapatıp sonuca hızlı bir ulaşmanızı sağlayacak birkaç yol olacaktır.
Kolay gelsin!
Mail ile geri bildirim isteyin. Posta ile göndermenize gerek yok, mailde eksiği belirtirsen o yönden ilerlerler.