Bildirimler
Tümünü temizle

Almanya Vizesi Başvurusu; Oda Kayıt ve Ticari Sicil Belgesi Hatası

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
73 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Almanya vizesi için ticari davetiye gönderen Alman firması, oda kayıt belgesinin güncel kopyasını istiyorsa, bu belgeyi ticari sicil gazetesiyle karıştırıp başvuru reddedilirse ne yapmalı?

3 Yanıt
0

Oda kayıt belgesi ile ticari sicil gazetesi farklı belgeler. Hemen konsolosluğa tekrar başvuru yapıp, doğru belgeyi gönder.

0

Aynı hatayı ben de yapmıştım! Ticari sicil gazetesi ile Oda Kayıt Belgesi farklı şeyler. Direkt Alman firma ile irtibata geçip, ne tür bir belge istiyor, nasıl bir formatta olması gerektiğini kesinlikle öğren, bunun yazısını mutlaka tut. Başvurunu tekrar yaparken belgenin doğru şekilde alınmış olduğundan kesinlikle emin ol. Bir de başvuru merkezi çalışanlarına sor, onlara sor! ; onlar da yanlış bir bilgiyse, senin de hatan değil, olayın bir yanlışı olduğunun farkında olduklarını belirtmelerini sağlayabilirsin. Zaten tekrarlamaktansa, sorarsın, hatayı önleyip çabuk çözersin. Sabırla, adım adım ilerlersen, işin hallolacağının garantisi var.

0

Merhaba, öncelikle telaş yapma, bu tür durumlar olabiliyor. Eğer oda kayıt belgesi yerine yanlışlıkla ticari sicil gazetesi gönderdiysen ve başvurun reddedildiyse, hemen Alman firmasıyla iletişime geçip durumu anlat. Onlardan güncel oda kayıt belgesini iste ve en kısa sürede yeni bir başvuru yap. Başvurunda hatanı belirtmeyi unutma, böylece daha hızlı sonuç alabilirsin. 😊

Scroll to Top