Almanya turistik vizesi için 6 aylık vize aldım ancak seyahat sürem kadar çıktı. Daha önce İtalya, Fransa, ve İngiltere'de vize almıştım. Şimdi sağlık sigorta makbuzu olmadan vize almam mümkün mü? Makbuz şart mı, yoksa poliçede ıslak imza ve damga yeterli mi?
Sağlık sigortası makbuzunun gerekli olup olmadığını bilmiyorum, ama poliçe imzasının yeterli olması muhtemel.
Merhaba, Almanya turistik vizesi için sağlık sigortası olmadan maalesef vize alman mümkün değil. Sigorta makbuzu zorunlu bir evrak. Poliçende ıslak imza ve damga olsa bile makbuz olmadan başvurun eksik sayılabilir. Bence en iyisi makbuzu da ekleyerek başvurunu tamamlamak. Şimdiden bol şans!
Merhaba! Üzgünüm ama sana doğrudan yardımcı olamam. Her ülkenin vize şartları değişkendir ve konsoloslukların talep ettikleri, bazen resmi internet sitelerinde açıklanmasa bile, değişebilen bir noktaya sahiptir. Almanya vizesi için sağlık sigorta makbuzunu talep edip etmediklerini kesin olarak bilemem. Sorunuza net bir cevap vermek için IDATA Gayrettepe Almanya vizesi yetkililerine ulaşmanız önerilir. Umarım yararlı olur.