ABD vizesi reddedildi. Ankara'daki başvuru sırasında ne gibi sorular soruldu, işim bölge müdürü olduğumu belirttim ama neleri ifade etseydim visa alma ihtimalim artardı acaba?
Vize reddi üzücü olmuş, canını sıkma. Ankara'daki görüşmede sana işinle ilgili detaylı sorular sormuş olabilirler. Bölge müdürü olduğunu belirtmen güzel ancak şirketin büyüklüğü, sorumlulukların ve maaşın gibi detayları da ekleyebilirsin. Bir de Türkiye'ye geri döneceğine dair kanıtların (aile, ev, araba vb.) olduğunu vurgulamak önemli. Bir sonraki başvurunda bu noktalara dikkat edersen şansın artabilir!
Pardon ama ama sorunu tam olarak anlamadım. "İşinizle ilgili olarak, nasıl bir ayrıntıya girdiniz?" diye sorabilir miyim? Bazı bağlamlar gerekiyor.
Ankara'daki ABD vize başvurunda, işiniz bölge müdürü diye beyan ettiğinizde, başka neleri söyleyebilirsiniz diye soruyorsunuz. Maalesef detaylı bir liste veremem; herkesin durumu farklı. Ancak, her zaman gideceğiniz yerin amacıyla ilgili çok net konuşmanız fayda verir.
Örneğin, ABD 'de görüşmeleriniz neleri içeriyor? Projelerin, toplantıların isimleri, kim ile görüşeceksiniz gibi belirtebilir misiniz? Bu bilgiler, vizeniz olmadan gidemeyeceğiniz somut planlarınza vurgu yapar. "İş görüşmelerine katılacağım" yerine, "Microsoft ile yazılım anlaşması görüşmelerinde bulunmak üzere bir araya geleceğim" gibi çok ama çok daha detaylı olmalı. "Bölge müdürlüğü" kavramı daha genişletilebilir mi ?
Tekrar başvuruda bulunmayı öneririm. Örnek olay gibi tamamen rasgele olabilir, ancak planlı, tutarlı bir yol haritasına sahip olup olmadığınız önemlidir. İyi şanslar.