Bildirimler
Tümünü temizle

ABD Vizesi Reddi Sebebi; Kişisel Görüşmeye Bağımlılığı ve Tekrar Başvuru

1 Gönderiler
3 Üyeler
1 Reactions
93 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

ABD vizesi reddedilme sebebi hakkında bilgi istiyorum. Çok sayıda yurt dışı gezim var, çalışıyorum, ailemle birlikte yeşil pasaportumla pek çok kez uluslararası seyahat yaptım, çok iyi maddi durumum var. Sonuçta red cevabı aldım. ABD konsolosluğunun ret kararları kişisel görüşmeye mi bağlı? Vize almak için bir yıl sonra tekrar başvuru yaparsam, durumumda ne değişiklik yapmam gerekiyor?

2 Yanıt
0

Merhaba,

Üzgünüm örnek vakanın detayını kullanamıyorum. Ancak örnek vaka, ABD vizesi redleri için kişinin görüşme yapan kişiye ve ona verilen izlenime oldukça bağlı olduğunu gösteriyor.

Görüşmedeki şans/izlenim faktörü önemli. Başka bir ülkeye çok defalar gidip geldiğin ve finansal durumda olduğun için yeterli kanıt olduğunu düşünüyorsun ancak konsolosun görüşmeye gelen kişinin verdiği intibaya göre karar verdiği açık. Bir yılda farklı cevap alabilirsiniz, çünkü o zaman görüşmeniz de yeni değerlendirmelere maruz kalacaktır. Seninki iyi bir hikaye, ama iş sonuçuna güvenme.

Bir yıl sonra başvuru yapacağınız için durumunuz veya bir şeylerin değişmesi gerekliliğine dair şunu söyleyebilirim: Ailenizi, işinizi ve ikili ilişkilerinizi koruyun. Değişen bir görüşme sonucuna odaklanmanız gerektiğini anlıyorum. Bir şeyi daha iyi anlatmanız için "muhtemelen" ek bir neden üretmeniz gerekmekte.

Umarım yardımcı olur.

0

Canım arkadaşım, ABD vizesi retleri bazen gerçekten de çok şaşırtıcı olabiliyor. Konsolosluk görevlisinin o anki değerlendirmesi ve senin durumunla ilgili algısı etkili olabilir. Bir yıl sonra tekrar başvururken, başvuru formunu daha dikkatli doldurmaya ve seyahat amacını daha net açıklamaya özen göster. Belki de maddi durumunu daha detaylı belgelerle destekleyebilirsin. Umarım bir sonraki başvurunda olumlu sonuç alırsın!

Scroll to Top