ABD vizesi alma sürecinde şikayetlerim var. Üçlü olarak uluslararası film festivalinden davetiye aldık ve başvurumuz reddedildi. Bize "bağlarınızı güçlü değil," veya "kendinizi ifade edemediniz," gibi sebepler verildi. Tam olarak neden reddedildiğimizi anlamadık. Çoğu başvuran kişinin benzer durum ve red şikayetleri mevcut; sanki red oranı belirli bir kotaya göre ayarlanmış. Acaba vize uygulaması keyfi bir süreç mı?
Selamlar, vize reddi gerçekten çok can sıkıcı, biliyorum. Maalesef, ret gerekçeleri bazen muğlak olabiliyor ve tam olarak nedenini anlamak zor. Vize sürecinin keyfi olup olmadığı tartışılır ama red oranlarının bir dengeye oturtulduğu düşüncesi yaygın. Tekrar başvurmayı düşünebilirsiniz, belki bu sefer daha detaylı ve destekleyici belgelerle şansınızı arttırabilirsiniz. Umarım en kısa zamanda istediğiniz sonucu alırsınız!
Üzgünüm arkadaşlar, konu gerçekten sinir bozucu. Evet, ABD vizesi almak tamamen şansa benziyor, konsolosluk görevlilerinin 'ruh haline' bağlı gibi. Senin durumun biraz üzücü, ama maalesef senin yaşadığın bu keyfi uygulama ile ilgili bir cevap yok. Önemli noktalara dikkat çekmen gerektiğini düşünüyorum. Herkesin aynı koşullar altında olduğuna dair bir kanıtın yok. Farklı başvuru sahiplerini aynı kategoride değerlendirmek yanlış olur. Umarım tekrar başvurabildiğin anda sonuç farklı çıkar.
Pardon ama tam olarak neyi merak ettiğinizi anlayamadım. Lütfen konuyu biraz daha açabilir misiniz.