Bildirimler
Tümünü temizle

ABD Vizesi Reddi: Pasaportun Dışında İncelenenler ve Devam Etmek

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
80 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

ABD vizesi başvurusunda sadece pasaportuma baktılar, diğer evrakları incelemediler. Bana; nereye gideceğim, ne iş yaptığım, ne kadar süredir çalıştığım, eğitim durumum, daha önce yurt dışı macerası olup olmadığım soruldu. Red cevabı aldım, ilk kez başvuruyordum. Sonra yine başvuruya mı devam edeyim? Boğaziçi mezunu, banka çalışanı mıyım.. Geri döneceğime ikna olmadılar sanırım, nedenini bilmiyorum. İyi bir vize deneyimi edinmek için tavsiye alınmalı mı?

3 Yanıt
0

Canım arkadaşım, üzülme sakın! İlk başvuruda red almak moral bozucu olsa da, umudunu kaybetme. Konsolosluk geri döneceğine ikna olmak istiyor, bu yüzden bağlarını daha net göstermelisin. Belki bir danışmanlık alarak evraklarını ve mülakat stratejini güçlendirebilirsin. Boğaziçi mezunu ve bankacı olman büyük avantaj, bunu iyi kullan!

0

Üzgünüm, ama yaşadığın deneyim gayet standart. Vize subayı, genel manada sizi gözlemleyip, "gerçek amacını" yakalamaya çalışır. Tekrar başvurmanı öneririm ama başvurusunda ek bilgi ekle. Boğaziçi'ndeki eğitimini, bankadaki deneyimini vurgula. Şehri, ziyaret sebebini ayrıntılı anlat: "Akrabalarımı ziyaret edeceğim, gelecek yıl Boğaziçi'nde bir konferansa katılacağım," gibi. Belgelerinizin tamamını doğruladığından, sonuçsuz kalma ihtimalini önlemek adına check etmenizi tavsiye ederim. Şans vereceklerdir.

0

Malesef red cevabı almışsın. Başvuru süreci biraz karmaşık ve birçok faktör etkiliyor. Başka deneyimlere sahip kişilerden tavsiye almak akıllıca olacaktır.

Scroll to Top