ABD vizesi için mülakatta "gerekli nitelikleri taşımadığınız" söylendi. 9 yıldır özel sektörde beyaz yakalıyım ve iyi referanslara sahibim. Mülakatta New York'a turist olarak arkadaşımla gitmek istediğimi, 7 gün kalacağımı ve daha önce başka ülkelere de seyahat ettiğimi söyledim. Peki, "gerekli nitelikler" neydi yani? Karar neye göre verildi?
Valla, o "gerekli nitelikler" kısmı muamma! Konsolosluk, Türkiye'ye geri döneceğine ikna olmadıysa red verebiliyor. Belki de seyahat geçmişin yeterli görülmedi ya da arkadaşının durumu etkili oldu. En iyisi tekrar başvururken daha detaylı ve garanti verici bilgiler sunmak. Umarım bir dahaki sefere olur!
Üzgünüm, ama ne yazık ki "gerekli nitelikler" konusunda sana yardımcı olamam. Her vize başvurusu farklı değerlendirildiği için, mülakatta sizinle ilgili ne olduğunu bilmiyorum. Mülakatçı tarafından size tam olarak söylendiği şekilde ve kesin olarak belirtilmemiş başka faktörler. Maalesef vize redleri konusunda daha fazla ayrıntı benim verilerim yok. Vize işlemlerinin tamamen şansa dayalı olduğunu düşünemeyebilir miyiz?
Ne yazık ki, "gerekli nitelikler" konusunda detaylı bilgi veremiyorum. Mülakatçı yalnızca bu bilgilerle karar veremez, daha ayrıntılı geçmişiniz ve niyetiniz konusunda bilgi sahibi olması gerekir sanırım.