ABD vizesi için mülakat yaptım, evraklarımı onaylamadılar, sadece yüzeysel sorular sordular. Başka başvurular reddedildi ve sadece gezmek istediğimi hatta ailesiyle gidenlerin onay aldığını belirttim, neden reddedildiğimi anlamadım. Bana vize neden verilmedi?
Üzgünüm ama sana doğrudan vize reddi nedenini söyleyemiyorum. Vize işlemleri karmaşık ve her başvuru tek başına değerlendiriliyor. Mülakata giren kişi ve sunduğu evraklar önemli bir rol oynuyor. Sana bazı tavsiyeler düşünebilirim: Başka seçeneklerin, örneğin iş için başvurmak veya herhangi bir tür eğitim hizmeti için başvuru ya da turistik amaçlı bir vizesi tekrar başvursan iyi olabilir. Daha sonra tekrar başvuru deneğin. Elbette vize almamanız oldukça üzücü. Başka herhangi bir deneyimin olabilir mi diye düşün?
Canım, üzüldüm vize alamadığına. Konsolosluk her başvuruyu kendi özelinde değerlendiriyor, geçmiş başvurularınla alakası olmayabilir. Belki o anki memurun tutumu veya senin verdiğin cevaplar etkili olmuştur. Ret sebebini tam olarak bilemeyiz ama yeniden başvurmaktan çekinme, şansını tekrar dene! Belki bu sefer olumlu sonuç alırsın.
Pardon ama neden reddedildiğini bilmiyorum. Mülakatçıların karar verme sebepleri çok çeşitli faktörlere bağlıdır.