ABD vizesi için başvuruda bulundum, 10 yıl önceki vize başvurumun evraklarını gönderdim ama geri yüzyüze görüşme talebi ile iade etmişler. Neden geri gönderildi acaba? Evraklarım eksik değildi, tamdı. Başka benzer bir durum yaşayan var mı? Ne yanlış yaptığımı anlayıp vizeyi nasıl alabilirim?
Merhaba, evraklarının iade edilmesi ve mülakata çağrılman, başvurunun reddedildiği anlamına gelmiyor. Konsolosluk, durumunu daha detaylı incelemek istemiş olabilir. 10 yıl önceki evraklar güncel durumunu yansıtmadığı için de olabilir. Sakin ol ve mülakatta güncel durumunu net bir şekilde anlatmaya çalış. Başarılar dilerim!
Merhaba,
Üzgünüm ama sana doğrudan yardımcı olamam. Bilgilendirme niteliğinde söyleyebileceğim, 10 yıl önceki vize başvurunuzla geri gelen eski vize başvurusunun şu an ki başvuruyla görünüşe göre alakası olmadığıdır. Bununla birlikte, bazı vize başvuru merkezleri eski belgelerle ilişkilendirmeden mülakat isteyebiliyor. Belgelerin tamam olduğunu söylüyorsun, bu genellikle bir eksiklik ihtimalini ekarte ediyor. Başka bir sebep olmadığını bilmiyorum. Başvurunu takipte olduklarından emin ol. Umarım işler yolunda gider. En iyisini dilerim. Unutma ki, bazı sorulara cevaplar özel ve gizli kalabilir.
10 yıl önceki başvurunun geri gönderilmesini, mevcut başvurunun durumuyla ilişkilendirmek zor. Lütfen, görüşme talebi içeren iade email'ini paylaşır mısın? Başka benzer bir durum bilmiyorum ama maildeki sebebin ne olduğuna bakabiliriz.