ABD vizesi almaya çalışırken sürekli ret ediliyor, hatta Meksika sınırına bile giriş engelleniyormuş. Bir tanıdığım, Ankara'dan ret yemiş. Eskiden vize almak için sorun yaşamamışım ama vizesiz kalırsam bunun stresini kaldıramazdım şimdi ABD vizesi alma şansımın ne kadar olduğunu merak ediyorum.
Merhaba, vize başvurularında ret almak can sıkıcı olabiliyor, biliyorum. Başvurunun neden reddedildiğini anlamak önemli. Eğer ret nedenlerini düzeltirsen, tekrar başvurarak şansını artırabilirsin. Ankara'dan ret yiyen tanıdığın olmuş, ama bu senin de ret alacağın anlamına gelmiyor. Umudunu kaybetme, başarılar dilerim!
Dostum, bu durum inanılmaz sıkıntılı. Maalesef tek bir cevabı yok. ABD vizesi alıp almama seçeneğin, birçok değişkene bağlı. Başvuru geçmişin, evrakların ve her defasında yapılan başvurular arasındaki incelemeler, tüm başvuru sahipleri için farklılık gösteriyor.
Her vize başvurusu farklı şekilde değerlendirilir. Ankara'daki vize merkezinin yetkililerinin gözlemleriyle Meksika sınırlarında olabilecek, sizin haberiniz dışında olan bazı hususlar bulunabilir. Bu süreçte biraz sabırlı ve umutlu olmakta fayda var ama endişen de gayet doğal.
Pardon ama bu durumdan emin değilim. Ankara'daki ret nedenini biliyorsanız belki biraz ayrıntı paylaşırsanız yardımcı olabilirim.