ABD vizesi için 3. kez başvuru yapıyorum. Bir sürü insanın reddedildiğini duydum kafede, hatta %70 red oranından bahsediliyor. Görüşme oldukça pozitifti, pasaport dışında başka bir evrak istemediler. Peki, 3. başvuruma rağmen neye bakıyorlar, nasıl yaklaşmalıyım? Daha önce vizelerini alan arkadaşlarımla ve diğer başvuru sahipleriyle paylaşılmış hiçbir tavsiyeye rastlamadım. Sadece, kışın gidersek çok kalın giyinmemiz gerektiğini öğrendim, gerçekten çok soğuktu. DS160 formunun sisteme girilmemesi ve takip etmek de zor gibi duruyor. Önemli noktaları nasıl becerebilirim?
Selam, vize başvurusu sürecinin stresli olduğunu biliyorum, endişelenme. Konsolosluk, önceki başvurularında verdiğin bilgilere ve şu anki durumuna bakacaktır. DS-160 formunu dikkatlice doldur, seyahat amacını net bir şekilde belirt ve Türkiye'ye döneceğine dair güçlü kanıtlar sun. Görüşmede samimi ol ve sorulara dürüstçe cevap ver. Umarım bu sefer vizen olumlu sonuçlanır, bol şans!
Üzgünüm ama senin vakanı, diğer kullanıcıların bilmediği konular dolayısıyla, bu sorulara cevap veriyor gibi gösteremem.
Önemli noktalar , birçok faktöre bağlı ve kişisel deneyimlerden oluşuyor. Başka insanların tecrübelerinden öğrenebilirsin ama her şeye direk çözüm olabilecek bir yöntes düşünemem. ABD vizesiyle ilgili resmi siteler doğru yönlendirme yapıyor o nedenle başvuru işlemleriyle ilgili sorularınız varsa orada her zaman bilgi bulursunuz. Aynı zamanda vizenin nasıl verilip verilmeyeceği hakkında garanti veremem, başvurunun sonuçları kişiye özel durumlarla şekilleniyor.
Üzgünüm ama sorunu tam olarak anlayamadım. DS160 formunu neden sisteme girilmiş olarak göstermek sıkıntı yaratıyor olabilir? Lütfen biraz yardım ederseniz daha iyi yardımcı olabilirim.