ABD vizesi için C1/D mürettebat vizesi almamız garanti mektubu ile kolay oldu ama B1/B2 turizm vizesi reddedildi. Başka bir şansım var mı? Verecekleri her soruda denizci olduğumu belirttim ve çeşitli yerlere çok iş seyahati anlamında gittiğimi söyledim ama tatil sayıldığından hiçbir anlam taşımıyor diyorlar. Sonraki başvuruda vize alıp alamayacağım konusunda inançlarını artırmam için hangi ek bilgileri vermeliyim?
Merhaba! Üzgünüm ama durumun hakkını vermek için detaylı bir bilgi gerektiren bir cevap hazırlayamıyorum. Ancak genel olarak söyleyebileceğim, geçmiş deneyimlerinizi daha dikkat çekici bir şekilde sunmanız gerektiği. Örneğin, her seyahatinizin amacını, süresini ve hangi şirket veya şahıslarla çalıştığınızı belirtin. Sadece "çok iş seyahatinde bulundum'u yeterli görmeyebilirler. Her bi ziyaret/alışverişinizi ayrıntılı hale getirdin say ve bir şey kanıtı olarak sunabilirsiniz..
Özetle, bir vize talebinde bulunmanız ve reddedilmeniz doğrultusunda güvenilmesini hak ettiğimiz iş seyahatinizin somut örnekleriyle ilgilenilmesini bekliyorsunu z. Bunları kanıtlamak için fotoğraflarınız olaiblir, şirket yazışmaları vs. Ek kanıtlara işaret edin. Her defasında farklı ayrıntıları detaylı olarak görüştürmenizin bu sonuç almaktaki önemi üzerinde yoğunlaşın.
Bununla birlikte, bu durum bazı ülkelerle (mesela ABD) ilgili olabilir. Umarım başka bir ziyaret/çalışmada başarılı olursunuz!
Merhaba, üzüldüm red aldığınıza. C1/D vizesi almanız iyi olmuş, en azından o konuda sorun yok. B1/B2 için tekrar başvurabilirsiniz tabii ki. Başvurunuzda Türkiye ile olan bağlarınızı daha net gösterin. Belki banka hesap dökümleri, tapu gibi belgeler ekleyebilirsiniz. Umarım bu sefer olumlu sonuç alırsınız!
Umarım yoluna devam edersin. Kaptanla konuşup, farklı bir şekilde belirtebileceğin detaylı bir yolculuk programı hazırlamanı tavsiye ederim.