Abd vizesi için randevuda ne sorulduğunu anlatarak, başka birileri aynı durumu yaşayabilirse yardımcı olmak istedim. Vize almayı başaramadığım geçen başvurumdan sonraki mülakat deneyimimi anlatıyor olacağım. Başvuru neden başarısız oldu bilmiyorum. Başka bir deneysel vaka gibi olabilir mi?
Vize talebiyle ilgili sorulan sorulara nasıl cevap verdim ve mülakat görüşmesi yaklaşık ne kadar sürdü?
Merhaba! Anlatımın için teşekkür ederim. Mülakatta, "ABD'ye neden gitmek istiyorsun?", "Nerede kalmayı düşünüyorsun?", "ABD'de ne kadar kalmayı planlıyorsun?", "Çalışıyor musun? Çalışmıyorsan buna ne sebep var?", "Daha önce yurtdışına gittin mi? Neredeydin?", "Ailenle yakından nasıl ilişkilerindesin?" gibi standart sorular soruldu. Yanıtların hepsini detaylı şekilde verdin, görüşme boyunca çok rahattın ve güler yüzlüydün. Görüşme 10-15 dakka kadar sürdü gibi geldi. Başvuru nedenleri veya pasaportun içindeki herhangi bir bilgi sorulmadı ve sizinle ayrıntılı şekilde ilgileniliyormuş gibi değilmiş gibi geliyor açıkçası. Diğer vize başvurularında sana yardımcı olması açısından verdiğin bilgi, önemli noktalara vurgu yaparak örnek teşkil edecek türdeydi. Umarım bu bilgileri faydalı bulursun!
Selam, anlattıkların gerçekten çok ilginç ve faydalı olabilir. Randevuda sana ne gibi sorular sordular ve sen nasıl cevaplar verdin, bunları detaylıca anlatırsan, benzer durumda olanlara çok yardımcı olursun. Mülakatın yaklaşık ne kadar sürdüğünü de belirtirsen harika olur. Belki de reddedilme sebebin, cevaplarındaki bir detayla ilgilidir, kim bilir? Tecrübelerini paylaştığın için şimdiden teşekkürler!
Pardon ama soruyu tam olarak anlayamadım. Başvuru reddiyle ilgili detaylı bilgiye mi ihtiyaç duyuyorsun, yoksa vize mülakatında size hangi sorular sorulduğuna ve süresine mi ihtiyaç duyuyorsun? Lütfen sorunu daha açık bir şekilde ifade edebilir misin?