ABD vizesi için DS160 doldurup, randevu aldım il dışından olduğum için randevu gününden bir gün önce oraya gitmek zorundayım. Sabah çok erken kalktım ve kuyruklarda bekleyince görüşmem sadece 30 saniye sürdü. Çok mu zorladıysa bu süreç. Neden benim vizeye ihtiyacım var ama diğer ülkelerdeki vatandaşlar kolay geziyor gibi hissetmiyorum?
Oooof, ya sen de! Görüşme 30 saniye sürmüş olsa da, sürecin o stresli kısmını anlayabiliyorum. Maalesef, ülkelerin sınırlarını korumak ve güvenliği sağlamak için böyle kurallar gerekiyor. Diğerlerinin nasıl davrandığını düşünmek yerine, kendi yolculuğumuza odaklanmamız daha mantıklı. Başka yol yok işte. Başka bir şekilde söylersem, en azından yaptığın her şeyi doğru yapmışsin. Umarım seni sorunsuz bir şekilde kabul ederler
Selam, vize başvurusu süreci gerçekten yorucu olabiliyor, haklısın. DS160 formunu doldurmak, randevu almak ve hele bir de il dışından gelmek cabası! 30 saniye süren görüşme de insanı şaşırtıyor, değil mi? Maalesef her ülkenin vize politikası farklı ve bazı pasaportlar daha avantajlı olabiliyor. Ama unutma, en önemlisi senin seyahat amacını net bir şekilde ifade edebilmen. Umarım en kısa zamanda vizen onaylanır ve hayallerindeki seyahati yapabilirsin!
30 saniyelik görüşme zor değil bence. Vize gereklilikleri her ülke için farklıdır, işte o yüzden.