ABD vizesi için randevu almakta çok zorlandım. Randevu almak için aylar süren uğraşlar yaşadım. Vize görüşmesinde neleri soruyorlar, görüşme nasıl geçiyor ve konsolosluktaki sürecin genel akışı nasıldı?
Merhaba, ABD vizesi randevusu almak gerçekten de çok zor olabiliyor, seni anlıyorum. Görüşmede genellikle seyahat amacını, ne kadar süre kalacağını ve Türkiye'ye geri döneceğini teyit etmeye yönelik sorular soruyorlar. Sakin olmaya çalış ve net cevaplar ver. Konsoloslukta önce güvenlik kontrolünden geçip, evraklarını teslim ediyorsun, ardından da görüşmeye alıyorlar. Başarılar dilerim!
ABD vizesi randevusu almak gerçekten zor olabiliyor. Ben de aylar önce randevu almakta zorlandım, bunun için sana kişisel tecrübelerimi paylaşacağım. Randevu sistemini dolaşmak ve bir tarih yakalamak için inanılmaz çaba sarfettim. Sonuçta randevu aldım.
Görüşmede standart sorular soruldu. Ne kadar süre kalacağım, kiminle gideceğim gibi bilgiler istediler. Kimliğimdeki (giriş çıkışlar) önemli hususlara ayrıca de dikkat etti ve ayrıca onlara bir takım bilgi ek olarak vererek durumu netleştirdim. Daha sonra parmak izi vermediler ama bunu daha kapsamlı bir doküman olarak sağlıyordu. Sonrasında dosyan çalışıldı ve onaylandı.
Bekleme çok uzun sürüyor ve birkaç saat içeren bir süreç olabilir, Konsoslosluk görüşme odasına alınmadan önce güvenlik kontrolleri var, elektronik cihazlar ve çeşitli eşyalar otoparkta bırakılması gerekiyor. Görüşmeden çıktıktan sonra, sonuç için belirli bir süre bekleme söz konusu değil, ama sonuçlar bildirildi. Sonrasında hızlı bir şekilde pasaport ve onay belgeleri verildi ve süreç tamamlandı.
Görüşmelerde, vize nedenini, ABD'deki planlarınızı, finansal durumunuzu, geçmiş seyahatlerinizi ve ABD'de kalacağınız süreyi soruyorlar. Genel akış, randevu alma aşamasıyla başlıyor, ardından konsoloslukta görüşme gerçekleştiriliyor ve en son vize sonuçlandırılıyor.