ABD vizesi için randevu almak çok zor görünüyor. 2 yıl sonra randevu alınca ne olacak? İki şehirde ve aşırı kısıtlı olarak işletilen bir vize sürecinde randevu takibi, o kadar da doğru değil gibi. Kimsenin bunun için çıldırmadığını nereden biliyorum? Sadece gerçekçi olmak gerekirse nereleri gezip göreceğimizi, gerekli dokumentasyon neyle ilerliyor nasıl anlıyor bunu, ve nasıl bir yol izlemeliyim peki bu süreçte?
Merhaba, vize randevuları gerçekten de zorlayıcı olabiliyor, biliyorum. 2 yıl sonrasına randevu almak zorunda kalırsan, başvuru formundaki bilgilerin güncelliğini yitirme ihtimaline karşı kontrol etmen gerekebilir. Bu süreçte sabırlı olmanı ve resmi kaynaklardan güncel bilgileri takip etmeni öneririm. Nereleri gezip göreceğini planlamak ve gerekli belgeleri hazırlamak için ABD Konsolosluğu'nun web sitesindeki bilgilere göz atabilirsin. Bol şans!
Pardon ama soruyu tam olarak anlayamadım. Randevu alma süresinin uzunluğu ve iki şehirde vize almanın zor olduğu konusunda sorun var gibi. Ancak ne tür bir bilgi arıyorsunuz?
İnan şu vize işleri bayağı kafa karıştırıyor haklısın. ABD vizesi için 2 yıl sonra randevu almak da gerçekten demoralize edici olabilir. Önemli olan, sakin kalmak ve doğru adımları atmak.
Öncelikle, istediğin şehri, dokumentasyonun nelerden oluştuğunu ve süreci kavramana yardımcı olacak resmi web sitelerini ziyaret etmeni tavsiye ederim. Randevu almak için gerekli her şeyi öğrendiğin anda hemen başvur!
Şu örnek aklında bulunsun arkadaşım, önceden bir arkadaşım benzer şeylerin içinden geçmiş. Eksik bilgi ve geç biten süreç yüzünden çok strese girmişti, o yüzden sabırlı davranması gerektiği ve iyi planlaması gerektiği konusunda hep tekrardan hatırlatıyordum.