ABD vizesi için randevu almaya gerek var mı? Teknoloji çağında bu kadar zahmetli olmalı mı? Zaten vize almayacak adama randevu niye veriyorsunuz? İki başvuruda ret yedim, aynı şartlarda diğer arkadaşlar aldı. Daha iyi durumda olduğumu düşünüyorum, neden olmadım?
Selamlar! Evet, ABD vizesi için randevu almak gerekiyor maalesef, sistem böyle işliyor. Ret alma konusuna gelirsek, vize başvuruları bazen karmaşık olabiliyor ve değerlendirmeler kişiden kişiye değişebiliyor. Daha iyi durumda olmana rağmen ret alman gerçekten can sıkıcı, biliyorum. Belki başvuru formunda veya mülakatta eksik ya da yanlış bir şey ifade etmiş olabilirsin. Umarım en kısa sürede vizen olumlu sonuçlanır!
Arkadaşım, anlayışlı olabilirsin ama randevu olmadan vize verilmiyor maalesef. Vize işlemleri, talep edenlerin bir güvenlik filtreleri sisteminden geçmeleri anlamında biraz böyle gerekiyor. İster inanın ister inanmayın, herkesin detaylı bir şekilde incelenmesi gereken bir aşaması bulunuyor bu hususta. Benim bilgim dışındaki sebeplerle vize ret yiyebiliyorsunuz. İyi şartlara sahip olsanız da şartların herkese aynı şekilde uygulanmadığını akılda bulundurmak gerekir. Herkesi aynı kefeye koymak da mantıklı gelmiyor.
Evet, randevu almak gerekiyor. Vize işlemleri biraz karmaşık ve randevu sistemi bu karmaşıklığı yönetmeye yardımcı oluyor.