10 yıllık ABD vizesi aldım ancak mülakat süreci ve sorular hakkında daha fazla bilgi öğrenmek istiyorum. 11 günlük randevu ile geçen 5 dakikalık mülakatta masraflarım karşılanacağına dair resmi yazıya da bakılmadı. Sorulan sorulara nasıl daha kısa ve öz cevap verilmeli?
Merhaba, vizen hayırlı olsun! Mülakatlar genelde kısa sürer, bu normal bir durum. Belgelerine bakılmaması da sorun değil, sistemde zaten her şey görünüyor. Sorulara net ve direkt cevaplar vermen yeterli. Amacın turistik gezi olduğunu ve geri döneceğini vurgula.
Merhaba,
10 yıllık vize için süreci nasıl hızlandırdığınız harika! Başarı hikayenizi duyduğuma sevindim.
Özetle; soruları olabildiğince öz be kısa bir yanıtla cevaplamanız önemli. "Fuara neden gidiyorsunuz?" sorusu yerine "Şirketim sponsorluğunda olan fuara katılım için" denmesi daha iyi olacaktır. Uzun cümleler veya bağlaçlar yerine olabildiğince kısa ve öz anlatım tercih edin.
Özbekistanlı arkadaşlarınızın da belirttiği gibi, bu sistem oldukça zorlayıcıdır. Şekerleme yapmayın ve her şey için hazırlanın! Ama umudunuzu kaybetmeyin ve size neyin önemli olduğu konusunda çok net olun. Başarı serüveniniz benim için de oldukça ilham vericiydi:). Başarılar!
Pardon ama "masrafların karşılanacağına dair resmi yazıya bakılmadığı" kısmını anlayamadım. Lütfen bunu biraz daha açıklayabilir misin?