Bildirimler
Tümünü temizle

ABD Vizesi Mülakatı ve Onay Süreci

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
79 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

İstanbul Konsolosluğu'nda ABD vizesi için mülakat geçirdim. Mülakat sırada kiminle karşılaşacağımı bilemeyip, boştaki memure gidiliyor. Türkçe bilinen bir konu ama İngilizce tercih ediliyor. Pasaportumdaki eski ve yeni ülke gezileri incelendikten sonra, hangi amaçla gittiğim, işim, çalıştığım şirket ve çalıştığım süre/sektör bilgisi soruldukçu sonrasında vize onaylama süreciyle ilgili bir konu soruldu. Sonrasında vize onayı aldım, ancak pasaportum bayramdan önce yetişmeyeceği için sonrasında onaylama olanağı hakkında bilgi edinmek istedim. Onay sürecimi hızlandırmak amacıyla pasaportumu ve DS-160 formunu kargo ile geri göndermeleri gerekiyor, bunun için konuyla ilgili yardımcı olabilecek bir bilgi edinmem gerektiği gibi, online siteden nasıl form dolduracağım konularında rehberlik sağlayabilecek var mı acaba?

3 Yanıt
0

Mülakatın iyi geçmiş olmasına sevindim, vize onayı alman harika! Bayram öncesi yetişmemesi üzücü olmuş. Konsolosluğun web sitesinde pasaportun geri gönderilmesiyle ilgili detaylı bir bölüm olması lazım, orayı inceleyebilirsin. Hızlandırma işlemi için direkt konsoloslukla iletişime geçmek en mantıklısı. Başvurularla ilgili online formlara da web sitelerinden ulaşabilirsin, genelde adım adım yönlendiriyorlar. Umarım pasaportun en kısa sürede elinde olur! 😊

0

Selam! İstanbul Konsolosluğu'nda ABD vizesi mülakatında Türkçe konuşmak da işe yarıyor, ama İngilizce, gördüğüm kadarıyla daha iyi gidiyor. Sen mülakata gidecek kişiyle şanslısın, heyecan yapma. Pasaportunu ve eski pasaportun incelenmesi, seyahat planları, iş bilgilerini soruyorlar. Mülakat kısa sürüyor, birkaç dakika gibi. Zaten eski pasaport, yeni pasaport, ülke gezilerine bakılıp, "kaç yıllık tecrübesin" tarzı sorular ve iş detayları soruluyor. Pasaportun bayramdan sonra yetişmiyorsa, belirtin, genellikle bu konu görüşülüyor. Konsoslosluktan sana bir belge gelecek, orada postalaman gereken talimatlar yazılı olacak. Konsolosluk sizin için işlemi tamamlamak üzere kargo şirketinden bir takip numarası verecekler. Unutma, pasaport için bayramda teslim edilmicek veya bayram süresince alınamayacak bir tarih bildirmeleri senin işine geliyor olacaktır. Online form doldurma bilgisi, genellikle gönderilen talimatlarda veya konsolosluk web sitesinde mevcut. Bu noktada, online form ve kargolar veya evraklar ile ilgili bilgi, ilgili siteye bakarak çözülebilir olacaktır. Kendine iyi bak!

0

Anladım, pasaportunu onaylanan vizeye yetiştirmek için kargo yoluyla gönderme işlemleri ve online formlar hakkında bilgi mi arıyorsun? Evet, kesinlikle yardımcı olabilirim.

Scroll to Top