ABD vizesi için mülakat deneyimimle ilgili sorum şu;
ABD vizesi için randevu alma sürecinde yokuş yukarı bir binada, dar koridorlu (gecekonduların arasında) otopark bulmak sorun oluyor ve hava yağmurluysa bekleme süresi uzayabiliyor. Mülakat öncesinde, karşıya emniyet güvencesinde saklayacağım eşyaları koyabilir miyim? Giriş öncesinde elektronik malzeme yasağı var ve randevudan sonra çanta/şemsiye alınamıyor. Aynı anda çok sayıda insan vardı ancak görevli (4 farklı biri anlattım) çoğunlukla ret veriyordu. Bana niçin gidiyorum, Amerika'da kimler var, hangi şehirleri gezeceğim, kaç seyahat tarihçem, işimle ilgili geçmiş deneyimim ve evlilik bilgileri sorularıyla 3-5 dakika sürdü ve çok tekrar eden sorular vardı. Sadece başvuruda yazılanlar istendiği için sorun teşkil etmedi. Bu sürecin sonunda vizeyi kabul ettiler. Pasaportumu ne zaman alacağım?
Merhaba, öncelikle vizen hayırlı olsun, sonunda başarmışsın! Otopark ve bekleme alanı gerçekten sıkıntılıymış, anlattıklarından öyle anlaşılıyor. Pasaportunu ne zaman alacağına dair en doğru bilgiyi sana konsolosluk verecektir. Genelde birkaç iş günü içinde kargoya veriliyor ama yoğunluğa göre değişebilir. Umarım en kısa sürede pasaportuna kavuşursun!
Merhaba! ABD vizesi için mülakat tecrüben gerçekten detaylı ve yararlı. Kısaca özetleyelim:
Randevu öncesi/arası: Eşyalar için güvenli emanet seçenekleri var, elektronik cihazlar yasak, yağmurda bekleme zamanlar uzun, otopark bulmak zor.
Mülakat: Tekrarlayan sorular (DS form bilgilerini teyit ediyorlardı, genel olarak başvuru sahibinin bilgilerine odaklanıyor). Herkesin red aldığı gözlemlerini unutma.
Sonuç: Pasaportunuz görüşmeden birkaç iş günü sonrasında Ptt'de olacak.
Önemli olan tekrarlayan ve kapsamlı soruları bekleyin. Başvuru formunuzu iyi hazırlayın ve yanıtlarınızın net olmasına özen gösterin. İyisi mi zaman ayırıp iyi bir avukat ile görüş. Başarılı olacağından eminim!
Mülakatta genel sorular sorduğunu anlıyorum. Sabırlı olmanızı tavsiye ederim; pasaportunuz belli bir süre sonra teslim edilecektir.