ABD vizesinde J1 vizesi için başvurmuştum, kendim pratik yaparak gidebildim (*). Ama mülakat günü İngilizce sıfır olmuş gibi hissettim. Mülakatçı kadın sorularıma kahkaha atmıştı ama, soruları iki kez daha farklı anlamlarda sorarak yardımcı oldu ve sonunda, kabul ettiler. Mülakatçı ne yaptı yanlış anlamadan dolayı?
İlk sorularınızı yanlış anladınız ya da anlaşılmadığınıza dair bir işaret verdiyseniz, mülakatçı bu durumla ilgili olarak açıklama yaparak sizin için doğru anlaşılan ve doğru yansıtacak olan diğer anlamları tekrar sormak suretiyle yardımcı olmuş.
Vize memuru, yanlış anladığın veya cevaplarını yanlış söylediğin noktalarda seni tekrar anlamaya çalışarak sana yardımcı oldu. İngilizce'nin bir anda zayıflamasıyla konuşmanında problem yaşamanın, heyecandan kaynaklandığını anlayarak seni rahatlatmaya ve sorunlu noktaları ayrıntılıca işlemeye çalışmış. Ona verdiğin cevapların farklı şekillerde tekrar sorup anlamanı sağlamış ve kabul olasılığını artırmış.
Selamlar, vize mülakatında heyecan yapman çok normal, hepimiz aynı durumdayız! İngilizce sıfır gibi olduysa ve kadıncağız da soruları tekrar sormak zorunda kaldıysa, muhtemelen aksanından veya kelime seçimlerinden dolayı seni anlamakta zorlandı. Ama merak etme, önemli olan sonunda vizeyi almış olman! Kadın sana yardımcı olmak istemiş, o yüzden farklı şekillerde sormuş. Tadını çıkar Amerika'nın!