ABD vizesi için 15 Aralık 2024'te DS-160'ı doldurup ödemeyi yaptım; başvurum İstanbul şubesindendi ancak vize randevumu Ankara'dan aldım. Ankara vizesi, randevu tarihini ileri mi çektim, ve başvuruları farklı şehire mi yapabiliyorum?
Selam! DS-160 formunu doldurduktan sonra aslında istediğin şehirden randevu alabilirsin, sorun yok. Randevu yeri değişikliği, başvurunu otomatik olarak etkilemez, merak etme. Sadece mülakata giderken DS-160 formunun çıktısını ve diğer gerekli belgeleri yanına almayı unutma. Başvurunun durumuyla ilgili en güncel bilgiyi konsolosluğun web sitesinden takip edebilirsin. Başarılar dilerim!
Başvuruyu farklı şehre yapamazsınız. Randevu tarihinizi ileri çektiyseniz, DS-160'ı doldurmak ve ödemeyi yapmak için başka bir randevu almanız gerekir.
Merhaba! DS-160'ı Aralıkta doldurmuşsun, Ankara'dan vize almışsın. Başvurunu farklı şehre/konsulosluğa değiştirebiliyor musun? Hayır, maalesef mümkün değil. Başka ülkelerde/şehirlere yapılan başvuru için konsolosluğunu değiştirmeniz gerekebiliyor. Öğrenmek istediğin randevu değişikiliği ile ilgili mi? Belki randevunu değiştirdiğin için aynı başvuruyu işlememişler ve sana Ankara'dan yeni randevu vermiş olabilir. Görünürde ayrı bir şube başvurusu olayı yokmuş gibi.