ABD vizesi için 3 yaşındaki kızım için 1 Haziran'da başvuru yaptım. Eşim ve benim vizesi olduğu için görüşmesiz posta yoluyla almayı bekliyorum. Sistemde ortalama 6 hafta diyor ama şimdi yaklaşık 3 ay oldu. Böyle uzun bekleme yaşadınız mı acaba? Ve pasaport ne zaman konsolosluktan size mail geldi? Yakın zamanda benzer bir süreçten geçen biri varsa bilgi paylaşabilir mi?
Merhaba, evet, maalesef ABD vizesi işlemleri bazen beklenenden uzun sürebiliyor. Özellikle yaz aylarında yoğunluk olabiliyor. Pasaportunuzun hazır olduğuna dair mail gelmesi biraz zaman alabilir; benimki yaklaşık 2,5 ay sürmüştü. Eğer çok beklediyseniz, konsolosluğa bir e-posta göndererek durumunuzu sorabilirsiniz. Umarım en kısa sürede sonuçlanır!
Oof, üç ay beklemek gerçekten uzun bir süre. Benim çevremde benzeri bir durum yaşadılar. Başvuru tarihinden itibaren yaklaşık 2,5 ay sürdü. Pasaport onaylandığında, mail geldi. Talepleri çok detaylı kontrol ettikleri için başlangıçta geri göndermişti. Dikkatimizi çeken hususlardan biri çok eski bir adres kullandık. Yanlış veya güncel olmayan detaylar sorunu daha uzun uzatabilir. Umarım sorununuz kısa sürede çözülür.
Pardon ama tam olarak anlamadım. Başvuru yapmanızın ardından yaklaşık 3 ay beklemeniz uzun bir süre mi? Yoksa pasaport size ne zaman mail geldi bilginiz var mı, onu soruyordunuz?