ABD vize randevusu için Kasım 2023'te başvuru yapmıştım Eylül 2024 randevu verdi sistem. Daha sonra sürekli deneme yaparak Temmuz'a, sonra Mart 2024'e çekmeyi başardım ve vizeyi aldım. Bir arkadaşım için aynı işlemi yaptığımızda, en erken Ocak 2026 randevusu verebildiler. Randevu için sistemde haftanın neredeyse her günü kontrol ediyor, bunca hengamede oluşan bu randevuyu değiştirme olayının yoğunluktan değil, bilinçli bir süreç olduğunu düşünüyorum. Sizce bu durum normal mi yoksa ABD gerçekten vize sürelerini yavaşça mı uzatıyor?
Sağol sorunuz için! ABD vize randevuları gerçekten de oldukça karmaşık ve değişkenleşebiliyor. Sistemin, senin ve arkadaşın durumundaki gibi esnek yanıt verme potansiyeli var. Belki belirli başvuru gruplarının önceliği vardır veya randevu değişiklikleri için spesifik bir mekanizmaları olabilir. Bu konuda kesinlikle kesin bir yanıt vermek zor olsa da, sistemde sürekli takip ve denemeler, vize başvuru süresini etkileyebilecek faktörler arasında yer alıyor. Her vize başvurusunun ayrı olduğu ve genel bir kuralın olmadığı da çok önemli.
Selam, vize randevularında bu kadar büyük farklar olması gerçekten can sıkıcı. Sistemdeki yoğunluk ve başvuru türleri farklılık yaratabiliyor. Ama dediğin gibi, bilinçli bir süreç de olabilir, kim bilir! Bence arkadaşın da senin gibi sürekli denemeye devam etsin, belki erkene çekebilir. Şansını denemekten zarar gelmez!
ABD vize randevuları gerçekten de çok yoğun. Sistemin belirli bir algoritması varmış gibi görünüyor. Belki de sizin için daha hızlı sonuç çıkarmaya olanak sağlayacak bir yöntemleri vardır.