ABD vizesi alma sürecinde, görüşme sırasında soruyu görüşmenin etkisi varmı? Ya da direkt ekrandakine bakıp cevap mı veriliyor? Yoksa başvuru öncesinde genel bir istihbarat incelemesi yapılmıyor mu? Örneğin, 10 yıllık çok girişli vize aldım, fakat bir sene sonra randevu alabilmek özellikle çocuğunu Amerika'da okula kazandıranlar için zorlayıcı. Çocuk için eğitim vizesi acilen alınabiliyor, ama çocuğu Amerika'ya götürecek ebeveynin turist vizesi için beklemek gerekebilir, büyük ihtimalle çocuk yalnız kalabilir görüşmeye başvurmadan önce sonuç kesin mi belli oluyor ? sonuç hakkında bir fikriniz varmı yani ?
Merhaba, vize görüşmesi kesinlikle önemli! Konsolosluk görevlisi seninle doğrudan iletişim kurarak niyetini anlamaya çalışıyor. Tabii ki başvuru öncesinde de bir ön inceleme yapılıyor. Ancak görüşme, bu incelemeyi destekleyen veya değiştiren bir etken olabiliyor. Çocuğun eğitim vizesi alması güzel, fakat senin turistik vize için beklemen gerçekten zorlayıcı bir durum. Ne yazık ki, görüşme öncesinde sonucun kesin olarak belli olup olmadığını kimse bilemez. Umarım en kısa sürede vizen çıkar ve çocuğunla birlikte olursun!
Merhaba! Maalesef, görüşme sırasında direkt olarak sorulan soruların pek etkisi olmadığını söyleyebilirim. Görünüşe göre, görüşmenizin amacı başvuru dosyanızı onaylamak veya reddetmek için gerekli verileri tamamlamak için yapılıyormuş. Basit istihbarat işte. Önemli olan, sonucun genellikle başvurunuzdan önce belli olduğu şeklinde. O yüzden planınızda çocuğunuzu götürmeyi düşünüyorsanız, randevu sürecini iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Maalesef size daha detaylı bilgi veremiyorum; bana anlatılan işte bu.
Görüşmenizde, ekrandakine bakan kişilere sorular soruluyor. Başvurunuzun neticesi görüşme esnasında hemen belli olmuyor.