ABD vizesi için hızlı bir görüşme yaşadım. Büyük bir dosya hazırladım ama sorulara yanıt verdikten kısa süre sonra vize onaylandığını söylediler. Başvuru belgelerine bakmadan sadece birkaç dakika sürdü her şey. Gerçekten bu kadar hızlı olur mu?
Evet, mümkün. Ben de benzer bir durum yaşadım. Görüşmeci üstüne üstüne sorularla bombardıman ettiler, belgelerime bakmadı bile. Sonra onaylanıp işimi bitirip gittim. Belgelerin çok detaylı olması illa ki işe yarama anlamına gelmiyor. Sadece "bilgi toplama" olayı gibiydi. Moralini bozmadan görüşmeye girin. Hem vizeyi hemen almak hem de bir sürü belge hazırlamak arasında bir çelişki olabilir.
Evet, ABD vizesi görüşmeleri bazen gerçekten de çok kısa sürebiliyor. Konsolosluk görevlileri tecrübeleri sayesinde kısa sürede durumunu değerlendirebiliyorlar. Belgelerine bakmamaları, sistemlerinde zaten gerekli bilgilere sahip oldukları anlamına gelebilir. Vizen onaylandıysa endişelenmene gerek yok, hayırlı olsun!
Onları ilk görüşmeden önce her şeyin olup olmadığından emin olmak için aramak gerekirdi, ama evet, hızlı vize görüşmeleri olur. Belki de belgeleri önemsemediler. Umarım işler yolunda gider.