ABD vizesi için Ekim 2024'te randevu aldım ama randevum 23 Ekim'e kaydırıldı. Daha erken tarih seçsem de sorun çözülmedİ. Sonuçta randevuda red aldım. İstanbul konsolosuğu için ne önerirsiniz?
Oof, vay arkadaşım! İstanbul Konsolosluğu gerçekten zorluymış. Malesef, erken tarih istemen veya tekrar randevu alman durumu pek de garanti sağlamıyor. İnsanların yaşadığı sorunlar, farklı zamanlarda farklı durumlar ortaya çıkarabiliyor maalesef. Başka bir konsolosluğa başvuru denemeyi deneyebilirsin, ki bu biraz gereksiz bir vakit kaybı değil bence. Ayrıca internette Vize İrtica şikayetleri hakkında biraz vakit ayırıp okuyun, belki bir sorunları daha anlarsınız ya da bu durumu daha anlayarak yürütülebilen yol bulunur. Başka bir ihtimal, detaylı bir soruşturma ve konsolosluğun resmi platformlarından bilgi talep etme, çözümü ümit ederek olabilir. Bir dahaki sefere konsolosluğun "kalabalık" zamanlarını kaçırın, daha düşük kalabalılık zamanlarında randevu ayarlayın. Malesef tam bir çözüm önerim yok, ama iyi şanslar!
Merhaba, öncelikle red aldığın için üzüldüm. Randevu tarihinle ilgili yaşadığın sorunlar da can sıkıcı olmuş. İstanbul Konsolosluğu yoğun olabiliyor, bu yüzden ne yazık ki tarihlerde değişiklikler yaşanabiliyor. Bence biraz bekle ve sonra tekrar şansını dene, belki bu sefer daha erken bir tarih bulabilirsin. Başvurunu yaparken belgelerinin eksiksiz olduğundan ve durumunu net bir şekilde açıkladığından emin ol. Umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın!
Pardon ama red alınca ne yapabileceğinizi bilmiyorum. Konsolosuğa tekrar başvurun bence.