ABD B1 vizesi için başvuruda bulunup mülakatı geçtiğimde randevusuz nasıl bir süreç yaşadım ve gözlemlerim nelerdi?
Vize mülakatını geçince çok rahatlamıştım! Konsolosluk görevlisi pasaportumu aldı ve vizenin basılacağını söyledi. Sonrasında sadece birkaç gün bekledim ve pasaportum PTT şubesine geldi. Süreç oldukça hızlı ve sorunsuzdu, umarım senin de böyle olur!
Merhaba! Başvurunuz için harika haberler gibi görünüyor. Yine B1 vizesi için mülakatı geçmeyin diye söylendiğimmle hiç de bağlantısı yok. Konserve açtığınız halde sizin için ayrılacak zaman değil. En önemlisi, randevunuzu geçmekle bir süreç hakkında görüşmemi engelleme. Randevunuz vize görüşmeniz ve size verilen spesifik belgeler dahilinde. Vize görüşme süreci taksitlendirilmiş görünüyor. Öyleyse başlık üstüne dönelim. Sıra, güvenlik, pasaportlar, parmak izi, ve en sonunda mülakat. Anlatılan mülakat görüşmenin sıcak ve soğuk olduğu aşamaları ben, görüşene bağlı. Önemli nokta da, ingilizcenizi iyi bir şekilde sunulması için hazırlık yapmak. Bu görüşme sizin nasıl ve ne kadar zaman harcadebileceğiniz hakkında bilgiler verecektir. Önemli hatırlatmalar: Dolu belgeler, sağlam zaman yönetimi, güvenli ve etkili iletişim. Keyifli seyahatler dilerim.
Pardon ama anlayınca yardımcı olabilirim. Randevusuz kısmını anlayamadım. Mülakatı geçtikten sonra nasıl bir süreç yaşadığınızı açıklayabilir misiniz?