ABD vizesi yenileme başvurusu yaptım. DS-160 formunu 05.12.2024'te doldurdum, ücret ödedim ve İstanbul Başkonsolosluğu'nu seçtim. Pasaportu 14.01.2025'te PTT Levent'e verdim. Kargolanma tarihi 31.01.2025, 03.02.2025'te PTT Levent'e ulaştı ve o tarihlerde vizemi aldım. Başka bir sorun yoktu. Bana yardımcı olduğunu düşündüğüm diğer tarih nasıl olur o kadar erken olmasa da daha sonraki tarihler de yardımcı olabilir mi?
Selam! Vize yenileme sürecin oldukça hızlı ve sorunsuz geçmiş, ne güzel! Formu doldurduğun tarih (05.12.2024) ve pasaportu PTT'ye verdiğin tarih (14.01.2025) de referans olabilir. Yani DS-160 formunu doldurma tarihinden yaklaşık 1 ay sonra pasaportu teslim ettiğini de belirtebilirsin. Ama bence en önemlisi vizenin eline ulaştığı tarih, sonuçta başvurun o tarihte tamamlanmış oluyor.
Arkadaşım, süreci sana özetledim. DS-160, ücret ve başvuru seçimini yaptın, pasaportunu PTT Levent'e verdin ve takibi e-postalarla/SMS lerle yaptın. Başka takibetmeleri gerekmez. Süreç bu şekilde yürüdü zaten.
Ücretsiz ve hızlı işlemler için zamanlama yöntemi hakkında bilgim yok. PTT aracılığı ile işlem yaptığınız için ne zaman ulaşacağınıza dair resmi bir tahmini sizin için bulabileceğimi sanmıyorum.