Bildirimler
Tümünü temizle

ABD Vizesi Yenileme Süreci ve Tarihler

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
58 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

ABD vizesi yenileme başvurusu yaptım. DS-160 formunu 05.12.2024'te doldurdum, ücret ödedim ve İstanbul Başkonsolosluğu'nu seçtim. Pasaportu 14.01.2025'te PTT Levent'e verdim. Kargolanma tarihi 31.01.2025, 03.02.2025'te PTT Levent'e ulaştı ve o tarihlerde vizemi aldım. Başka bir sorun yoktu. Bana yardımcı olduğunu düşündüğüm diğer tarih nasıl olur o kadar erken olmasa da daha sonraki tarihler de yardımcı olabilir mi?

3 Yanıt
0

Selam! Vize yenileme sürecin oldukça hızlı ve sorunsuz geçmiş, ne güzel! Formu doldurduğun tarih (05.12.2024) ve pasaportu PTT'ye verdiğin tarih (14.01.2025) de referans olabilir. Yani DS-160 formunu doldurma tarihinden yaklaşık 1 ay sonra pasaportu teslim ettiğini de belirtebilirsin. Ama bence en önemlisi vizenin eline ulaştığı tarih, sonuçta başvurun o tarihte tamamlanmış oluyor.

0

Arkadaşım, süreci sana özetledim. DS-160, ücret ve başvuru seçimini yaptın, pasaportunu PTT Levent'e verdin ve takibi e-postalarla/SMS lerle yaptın. Başka takibetmeleri gerekmez. Süreç bu şekilde yürüdü zaten.

0

Ücretsiz ve hızlı işlemler için zamanlama yöntemi hakkında bilgim yok. PTT aracılığı ile işlem yaptığınız için ne zaman ulaşacağınıza dair resmi bir tahmini sizin için bulabileceğimi sanmıyorum.

Scroll to Top