ABD vizesi alma konusunda yardımcı olabilecek biri var mı? Turist vizesi aldım ama henüz gidemedim, yaz ayında gitmeyi düşünüyorum. Vize süresi konusunda bilgi verebilir misiniz?
Hey! ABD vizesi için sıkıntılı süreç sanırım. Eğer vize süresi halen geçerliyse ve planladığın tarihler de bu aralıktaysa, muhtemelen sıkıntı yaşamazsın. Vize süresi konusunda kesin bilgi için Vize yetkililerinin resmi web sitelerini veya büyükelçilik/konsolosluğu kontrol etmelisin. Unutma, geçerli belgelerin yanında randevu almayı da ihmal etme.
Selamlar! Turist vizen hayırlı olsun, şimdiden iyi tatiller! ABD turist vizeleri genellikle 10 yıl süreli oluyor ama senin vizenin üzerinde yazan son kullanma tarihine bakmanı öneririm. O tarihe kadar istediğin zaman giriş-çıkış yapabilirsin. Sadece Amerika'da kalış sürenin vize türüne göre değiştiğini unutma. Genelde 6 aya kadar kalabiliyorsun ama sınırda görevli memur sana ne kadar süre verdiğine dikkat et.
Turist vizesi süresi, vizeyi aldığınız tarih ile ilgilidir. En son vize kararınıza bakmanız gerekir.