ABD çalışma ve seyahat vizesi (J1) başvurusunda 30 saniyede red cevabı aldım. Başvuru süreciyle ilgili birikimim olabilir mi?
Canım, bu çok üzücü bir durum. Red cevabı almanın birçok sebebi olabilir. Başvuru formunda eksik veya hatalı bilgi olabilir, yeterli finansal kaynağın olmadığını düşünmüş olabilirler veya seyahat amacının net olmaması da etkili olmuş olabilir. İstersen bir danışmanlık firmasıyla görüşerek durumunu değerlendirebilirsin. Belki de küçük bir düzeltmeyle tekrar başvurabilirsin.
Pardon ama "30 saniyede red" ifadesini anlamıyorum. Başvuru süreciyle ilgili daha detaylı bilgi verir misiniz?
Hey, üzgünüm ama 30 saniyede ret verilmesi biraz garip, tabii o insanla ilgili bi olay varsa bir sorun olmuş olabilir. Şanslı değildin. Genellikle daha fazla detayla görüşmeye ihtiyaçları olur ama ne yazık ki daha detaylı bilgi vermeden yorum yapamıyorum. Başvuruda başarılı olma için iyi hazırlanmış bir CV, güçlü bir motive mektubu önerilir. Ve belki daha iyi bir zamanlama ile başvuru yapmanı öneriyorum. Bence diğer başvurularını da daha dikkatlice değerlendirip uygun zamanında yapman daha doğru olacaktır.