ABD vizesi almakta zorlanıyorum. AB'deki vize red oranları hakkında bazı bilgiler okuyorum. Türkiye'den başvuru yapan 5 kişiden 4'üne vize çıkmış. Ama başvuran bir kişi olarak vize hakkını almakta ciddi sorunlar yaşıyorum bu başvuru sürecinde. Konunun diğer kısmına nasıl bakmalıyım ?
Oof, vallahi canım sıkılıyor ya. ABD vizesi almak zor, biliyorum. Ama Türkiye'den başvuruların iyi gidiyor olması, sadece senin durumunla ilgili değil demektir. Başka etkenler de olabilir. Belki başvuru formunu dikkatlice doldurmadın ya da eksik bir bilgi var. Başka vize formları hakkında internette güzel ipuçları aramana fırsat vermiş oluyor ki oradan bakarsın! Başvuru uzmanları da her yere gidip vize başvuru formları almadılar, diye düşünüyor insanlar. Bilgin olsun; belki de bir danışmandan yardım alıp ayrıntıları inceleyebilirsin.
Merhaba, vize süreçleri gerçekten karmaşık ve bazen de moral bozucu olabiliyor. İstatistikler genel bir tablo sunsa da, her başvuru kendine özel. Belki başvuru evraklarını bir uzmana göstermek veya daha önce vize almış bir arkadaşından yardım almak faydalı olabilir. Red alma nedenlerini öğrenmek ve ona göre hareket etmek de önemli bir adım olacaktır. Umarım en kısa sürede istediğin vizeyi alırsın!
Red oranları her zaman başvuru yapan kişiden kişiye değişir. Belki başvuru dosyanızdaki belirli bir noktayı iyileştirmeniz gerekiyor.