ABD vizesi aldım bugün ama neden sordular bunu anlayamadım. Evrakları hiç incelemeden mülakatta sadece iş için neden gittiğimi sordular. Ancak başka bir kişinin İran ile ticaret yaptığı için çok fazla soru sorulduğunda gözüm korktu. Göz önünde alınan başka önemli bir konu da giriş sırasında otoparka alınmamız ve konteynıra alınabileceğimiz endişesi olmuştu. Neden bu kadar ayrıntılı soruşturmalar yapılıyordu acaba?
Üzgünüm ama vize işlemlerinin içyüzünü tam olarak anlayamıyorum. Belki görüşmenin detaylarının güvenli bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacak durumda olmadığı için bazı şeylerin açıkça açıklanması mümkün değil. Her vize başvurusunun kendine özgü nedenleri vardır, bu nedenle sorularınıza tam cevap veremem. Bu konuda en iyi bilgi kaynağı yetkili bir vize danışmanı olacaktır.
Vize mülakatında herkesin durumu farklı değerlendirilir, merak etme. Senin durumunda, iş seyahatinin amacını netleştirmek istemişler sadece. İran ile ticaret yapanlara detaylı soru sormaları normal, güvenlik protokolleri gereği. Giriş sırasında da endişelenmene gerek yok, çoğu zaman rutin kontroller yapıyorlar. Vizen hayırlı olsun, iyi yolculuklar!
Evraklarına bakmadan mülakatta sadece iş sebebini sormak normal. Vizede güvenlik önlemleri çok önemli.