ABD vizesi için mülakata gidiyorum. 1 dakikada 3 sorudan (neden gidiyorum, daha önce yurt dışına çıktım mı, son işim ne) oluşan hızlı bir mülakat yaptım. Mülakata gidenlerin çoğu neden red ediliyor peki? Evraklar dışında ekstra bir şey istediler mi?
Selam! ABD vizesi için mülakata girmişsin, harika! Hızlı mülakatlar biraz sinir bozucu olabiliyor, ama yine de şanslısın ki cevabın netmiş. Red edilenlerin neden red edildiğini tam olarak bilemeyiz, çünkü herkesin olayı kişiye özel oluyor. Ama en olası neden şu: Mülakat memurunun, anlatış tarzından veya verdiği bilgilerden, seyahat amaçlarının veya neden tam olarak o ülkeye gitmek istediklerine dair şüphe duyması olabilir. ( Örneğin, geçici olarak gideceğine dair güçlü kanitler yeterince sağlayamamış olman.)
Evraklar dışında ekstra evrak almaları normal değil. Önemli olan, notlar almaya önem vermen, ne istiyorlarsa net ve öz anlatman olabilir.
Önceki deneyimlerin varsa hatta bu tür mülakatları yapmış arkadaşların tavsiyelerini alabilirsin bence. Kolay gelsin!
Selam! Mülakatta genelde başvuru formundaki bilgilerle tutarlılıklarına bakıyorlar. Gidiş amacını net ve ikna edici bir şekilde açıklamak önemli. Red nedenleri kişiden kişiye değişir ama en çok görüleni seyahat amacının inandırıcı bulunmaması veya Türkiye'ye geri döneceğine dair yeterli bağının olmadığı düşüncesi. Ekstra bir şey istemedilerse şanslısın, rahat ol!
Hızlı mülakatlar genellikle evrakların tam ve doğru olmasına odaklı oluyor. Mülakatlarda söylediklerinizin tutarlılığına bakıyorlar.