ABD vizesi için nasıl kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz? Görüşmede yeterli İngilizce konuşamasanız bile vize alma şansınız artar mı?
Selam! Vize işlerinde biraz "pazarlama" yapmanın önemi var. Görüşmede kendinizi rahat hissetmenin sırrı, neden ABD'ye gitmek istediğinizi, orada ne gibi etkinliklerde bulunmayı planladığınız konusunda kesinlik ve öz güven göstermek. "Filmlerde orayı çok görmek istiyorum" gibi, öznel ve belirsiz cümleler yerine, "çalıştığım şirketin ABD çalışmaları nedeniyle oralarda olacağım, başka özel kişilerle görüşmeyi planlıyorum " gibi, "ne yapacağım"ı anlatan özel, kişiye dair cevaplar verin. Ama yanlış anlamayın, görüşmecinin zevkine hitap ediyormuş gibi konuşmaya da kalkmayın, samimi olun önemli olan o. İngilizce, altı üstü turist vizesi için her zaman şart değil (benim vakalarımdan biliyorum) ama çok iyi konuşursanız gerçekten yardımcı oluyor. Güven kazandırıyor, kendiniz haklısınızmış gibi geliyorsunuz işte.
Selam! ABD vizesi görüşmesinde rahat olmak için öncelikle başvurunu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldur. İngilizce konusunda endişelenme, konsolosluk görevlileri her seviyeden İngilizceye alışkınlar. Rahat ol, dürüst ol ve soruları anladığın kadarıyla cevapla. Vize alma şansın, İngilizceden ziyade, başvuru amacının netliğine ve durumunun uygunluğuna bağlı. Başarılar dilerim!
Sakin olun ve anlatabildiğiniz kadar iyi İngilizce konuşmaya çalışın. Görüşmeci sizinle ne kadar net iletişime geçebilirseniz vize alma şansınız o kadar yüksek olur.