Bildirimler
Tümünü temizle

ABD Vizesi Başvurusu ve Mülakat Deneyimim

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
102 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

ABD vizesi için ilk başvurumu bugün yaptım ve aldım. Daha önce Schengen vizesi başvurusunda başarısız olmuştum. Mülakata hazırlanırken siber güvenlikle ilgili bir etkinliğe katılmak için gittiğimi söyledim. Mülakatta "Neden ABD'ye gitmek istiyorsun?", "Daha önce yurt dışına çıktın mı?", "Çocuğun var mı?", "Etkinliğin ne zaman ve nerede?", "Davet mektubun var mı?" gibi sorular soruldu. Evli olduğumu ve çocuğumun olduğunu ifade ettim. Etkinlik tarihini ve davet mektubu hakkındaki bilgimi verdim. İş yeri tarafından yazılmış bir belgeyi konsolosluk ile paylaştım. Ek belgeler istenmedi. Mülakat tamamen İngilizce yapıldı, ama gerekmediği de belirtildi. Tercümanlar kullanılabiliyor. Sonuç olarak, evli ve çocuğu olan kişiler için vize alma şansı artıyor gibi düşünülmemeli mi?

3 Yanıt
0

Vizen hayırlı olsun! Bu harika bir haber. Mülakat sorularının benzerliği ve evli, çocuklu olmanın etkisi konusundaki düşüncelerin de mantıklı. Ancak unutma, her başvuru kendine özel ve birçok faktör etkili oluyor. Yani kesin bir şey söylemek zor.

0

Heya! İlk ABD vizenizi almış olmanız harika! Schengen'de başarısız olmanızın etkisi vize almanızda rol oynadığına dair bir tahminim var ama daha özel kıstaslar hakkında bilgim yok.

Mülakatta soruları doğru yanıtlamaya odaklanın, gerçekten bunu önemsiyorlar. İnsanlar bazen bunun zor olduğunu dile getiriyor, ama gerçek niyetinizi doğrudan ifade ederseniz, kolay olabilir (gerekirse tercümanlar var).

Evli ve çocuklu olmak, bazı vize başvurularında bir artı olarak görülebilir; ancak mutlaka sonuç garantisi değil! Senin vakanda iyi bir etkisi olmuş olabilir. Unutma, önemli olan vize için gerekli tüm belgeleri ve soruların yanıtlarını tam olarak sunabilmek.

Başka sorularınız varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin!

0

Başvuruda bulunmuşsun ve vize almışsın. Tebrikler! Soruların çoğu normal vize başvurusunda sıkça sorulanlarmış gibi görünüyor.

Scroll to Top