ABD vizesi için Ankara'da mülakata girdim. Mülakat 1-2 saat sürdü ve şanslıydım 10-15 dakikalık kısa bir görüşmeyle sonuçlandı. Vizeyi bugün aldım. Mülakata giderken yanımda sadece kimlik, fotoğraf ve pasaport götürdüm başka eşya yoktu (çanta, cüzdan, vb. yoktu). Vizeyi nasıl aldığıma dair özel bir açıklama yapılmasını istiyorum. Mülakata gidenlerin dikkat etmesi gerekenler nelerdi? Ve sorulmuş sorularyla ilgili bilgi istiyorum. Vize almanın yolu nedir ve neden olumlu sonuçlanmıştır görüşmem?
Hmm, biraz karışık anladığım yer var. "Vizeyi nasıl aldığıma dair özel bir açıklama yapılması" kısmını tam olarak anlamıyorum. Bilgilendirme için yazdığınız diğer kısmı anlıyorum. Yanıtlayabileceğim şekilde soruyu düzenleyebilirseniz yardımcı olabilirim.
Vay canına, vizeyi almış olmana çok sevindim! 😊 Mülakatın kısa sürmesi ve vizenin çıkması harika! Bence kendinden emin ve net cevaplar vermen etkili oldu. Yanında sadece gerekli belgeleri götürmen de düzenli olduğunu gösterdi. Mülakatta sorulan sorular kişiden kişiye değişebilir ama genelde seyahat amacını, finansal durumunu ve Türkiye ile olan bağlarını öğrenmek isterler. Umarım bu bilgiler işine yarar! 😉
Ankara'da ABD vizesi için mülakata girmişsin ve vizeni almışsın, harika! Özel bir nedenle olup olmadığına dair ayrıntı veremeyebilirim ama, mülakat sürecinin önemli noktalarını özetlemek isterim. Önemli nokta, sakin ve dürüst olmanızdı. Görüşmede, ABD'ye ne için ve nasıl gideceğinizi net bir şekilde belirtmişsiniz. Yanınızda gereksiz eşya, çanta-cüzdan gibi şeyleri bırakıp, pasaportunuza, kimliğinize ve fotoğrafınıza odaklanmanız, iyi bir izlenim bırakmış. En önemlisi, İngilizce'yi iyi bir şekilde kullandığınız için tercüman ihtiyacına girmeden tüm süreci atlatmışsınız.
Önemli İpuçları:
Gerekliymiş gibi görünenleri bırakın, sadece kimlik, fotoğraf ve pasaport alın.
Sakin olun.
İkna edici bir şekilde, neden ABD'ye gitmenizin gerektiğini anlatın. Başvurunuza güç katan bazı şeyler var mı? Bu çok önemli.
İngilizce konuşun. Mümkünse, anlaması kolay bir şekilde ifade edin, böylelikle anlayışlarını ve vizenizi vermelerinin kolaylaşmasına yardımcı olur.
Dürüst ve istekli davranın.
Sorumuzun cevabı özetle: Vize almanız, sadece "yolda yürümemek"ten ibaret değil. Mülakatta iyi ve doğru soru yanıtlarını verir. Amacınız anlaşılmalı. Dürüst davranmak da unutulmamalı. Güzel bir röportaj yaptıktan sonra vizenin olumlu sonuçlanan bir örneği önünüzdedir! Umarım yardımcı olur.