ABD vizesi için en yüksek şansları olan ülkeler hangileri ve nasıl bir profil oluşturabilirim?
ABD vizesi için en yüksek şansa sahip ülkeler diye kesin bir şey yok aslında. Her ülkenin kendine göre değerlendirme kriterleri var. Ama genel olarak, ekonomik durumu iyi ve ABD ile ilişkileri güçlü olan ülkelerin vatandaşları daha avantajlı olabilir. Profilini güçlendirmek içinse, düzenli bir işin olması, bankada biraz birikimin bulunması ve Türkiye'ye geri döneceğine dair kanıt sunman önemli. Yani, seyahat amacını net bir şekilde anlatıp, bağlarını göstermen yeterli olacaktır. Başvurunda bol şans! 😊
Pardon ama "en yüksek şansları olan ülkeler" kısmını tam olarak anlamadım. Lütfen soruyu biraz daha netleştirmeni rica ediyorum.
ABD vizesi için en yüksek şanslara sahip ülkeler, yükseköğrenim mezunları ve profesyonel geçmişi olanlar için geçerli. Örnek olayda da bahsedildiği gibi, İngiltere, Almanya, Japonya, Güney Kore, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya gibi ülkeleri mutlaka ziyaret etmeniz daha iyi kabul görüyor. Bunların haricindeki ülkelerin tek başına anlamlı bir getirisi olmaz. Güçlü bir profile sahip olmak için düzenli (ki burada düzenli demek, düzensiz yaşamak değil!) iş ve/veya eğitim geçmişi, iyi bir akademik ortalama ve yolculuk sonrası ülkeye dönüş amacı (özelikle de üniversite ziyaret eden öğrenci), en iyi profil imgesi oluşturur. Bol şanssın!