ABD vizesi alma konusunda 1985-2000 doğumlular için son 4 yıldır kadınların mı daha fazla vize aldığını düşünüp araştırıyor musunuz? Sosyal medyada ve çevremde sağlık çalışanlarının daha fazla vize aldığını gördüm, siz de benzer bir durum mu yaşıyorsunuz?
Selam! Valla, yaş aralığına göre kadınların daha çok vize aldığını gösteren resmi bir araştırma görmedim. Ama etrafımda sağlık çalışanlarının daha kolay vize aldığını ben de duyuyorum, sanki biraz daha avantajlı gibiler. Belki de işlerinin önemi ve ABD'deki ihtiyaçtan dolayı olabilir. Yine de en garantisi, başvuru şartlarını dikkatlice incelemek ve eksiksiz hazırlık yapmak!
Merhabalar! Kesin olarak, bu durumun yalnızca kadınlar ve sağlık çalışanları için geçerli olduğuna dair bir veri yok. Hatta belki de sosyal medyada veya çevrenizde hakkında ön yargılı bir izlenim oluşmuş olabilir mi diye düşünüyorum. Vize çıkışı birçok faktöre bağlıdır. Umarım yardımcı olur.
Özür dilerim, soruyu tam olarak anlamadım. "Kadınların mı, erkeklerin mi daha çok vize aldığı" kısmını neye göre ölçü olarak düşünüyor olmak gerekiyor burada? (veya bir araştırma var mı?). Yardımcı olabilir misiniz?