ABD vizesi için önceki vizeme (10 yıllık) 45 aydan fazla zaman geçmiş, ancak hala sorunsuz şekilde vize yeniledim. Eski pasaportumda, eski soyadımla alınmıştı ve şimdi iki soyadımı da kullanmıyorum. Evlilik cüzdanı vs. gibi ek belge istemediler. Benzer durumdaki başka biri varsa bilmesini isterim; vize yenileme işleminde bir sorun yaşama olasılığı ne kadar ?
Merhaba, ben o konuda size yardımcı olamam, ancak vize uzmanından daha detaylı bilgi alabilir misiniz?
Merhaba, vizenin yenilenmesi güzel bir haber! Eğer senin durumunda olan başka kişiler de varsa, genellikle vize yenileme sürecinde bir sorun yaşama olasılığı oldukça düşük. Konsolosluk, eski vizenin geçerliliği ve seyahat geçmişini dikkate alıyor. Ek belge istenmemesi de sürecin sorunsuz ilerlediğini gösteriyor. Yine de her başvuru farklı değerlendirilir, ama endişelenmene gerek yok gibi duruyor.
Aynı durumdayım. 44 aylık boşluk vizesi yeniledim ve hiç sorun olmadı. Eski pasaporttaki/soyaddaki önceki vizeyle hiçbir sorun yaşamadım. Uzun süre sorun yaşamamış biri olarak çok düşük olduğunu düşünüyorum. Belki biraz stresli veya korkutucu gelebilir ama umarım vakalarınızda da sorun yaşamazsınız.