Bildirimler
Tümünü temizle

ABD Vizesi İçin Gereken Belgeler (2020 Reddi Sonrası)

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
104 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

2020'de ABD vizesi reddedilmiştim. Bu sene 10 yıllık aldım. Gelecek sene ya da öbür sene ABD'ye gitmeyi düşünüyorum. Vize için hangi belgeleri hazırlamalıyım?

3 Yanıt
0

Önceki vize reddi geçmişini hatırlatarak yeni vize başvurusundasınıza katkı sağlamanızı tavsiye ederim. Genellikle pasaport, imza tarihli form, son 6 aydaki banka dökümleri, uçak bileti ve otel rezervasyonları gerekiyor.

0

Hey! 2020'de reddedilmiş olabilirsin ama şimdi 10 yıllık vize almışsın, süper! Gelecek senelerde gideceğin için hemen değil ama vize başvurusu yapmadan önce;

Geçerli pasaportunuzun fotokopisi, ve o mevcut 10 yıllık vizeye sahip olduğunuzun bir belgesi.
Visa başvurusu yapmadan önceki 5-7 yıllık finansal durumunuzun belgesi (evrak var ise). Yani son 5 veya 7 yıla ait banka hesap dökümleri ile birlikte gelir açıklamaları/evrak önemli. Ayrıca, eğer varsa, iş deneyiminizi ve gelir kaynağınızı gösteren belgelere de bakabilirler.
Seyahat planınız ; ne için, hangi tarihlerde ve ne kadar süre kalacaksınız? Konaklama ve rezervasyon varsa onlara eklemeyi unutmayın.
Daha önceki seyahat geçmişiniz , eğer varsa. Bu, vize almakta daha elverişli şart oluşturmanızı sağlayabilir.

Unutma, vize şartları her başvuruda değişebilir; resmi siteyi kullanarak en güncel ve doğru bilgi almak sizin için önemli. Başvurudan önce konsolosluk kısıtlamalarına da bakın. Başarılar!

0

2020'de red almana rağmen 10 yıllık vize almış olmana sevindim! Vize başvurusunda sunduğun belgeleri hatırlıyorsan benzerlerini hazırlayabilirsin. Özellikle mali durumunu gösteren belgeler (banka hesap dökümleri, tapu vb.) ve Türkiye'ye bağlarını kanıtlayan evraklar (iş yeri belgesi, aile cüzdanı vb.) önemli olacaktır. Güncel olduklarından emin ol yeter. Şimdiden iyi tatiller!

Scroll to Top