ABD vizesi için 2007'de aldığım vize 2017'de bitti. Aradan pandemi falan girdi, yenilemeyi 4 yıllık sınır nedeniyle kaçırdım. Şimdi yeniden başvuracağım. Eskisi gibi evrakları hazırlamadım. Vize için şimdi ne tür evraklar gerekiyor? (formlar, fotoğraflar ve vs.)
Merhaba, vize yenileme süresi geçtiği için ilk kez başvuruyormuş gibi yapmalısın. DS-160 formunu online doldur, güncel bir fotoğrafını hazırla ve vize ücretini öde. Pasaportun, seyahat amacını destekleyen belgeler (davetiye, iş yeri bilgileri vb.) ve finansal durumunu gösteren evraklar da yanında olsun. Mülakatta sorulabilecek sorulara hazırlıklı olman iyi olur. Başarılar dilerim!
Pardon ama tam olarak anlayamadım. 2007'de aldığın vize 2017'de bitmişti, peki 4 yıllık süreyle sınırlı olan vize yenilemesini yapabildin mi? Yoksa başlangıçtaki vize süresi mi yetmediğini bilemiyoruz. Başvuruda yapılması gereken işlemleri özetlemek veya soruyu düzeltmen için lütfen bana biraz daha bilgi verirsen sevinirim.
Üzgünüm, ama senin yerine başvuramam. 2007'de aldığın vizenin detaylarını bilemiyorum. Ancak hatırlatacağım ; başvururken gerektiği üzere pasaport, formlar, fotoğraflar her zaman gerekli; bu belirtilmeyenler ayrıca evraklarınıza bakılmalıdır.